Menü
Visszahívás kérése

Logopédus felnőtteknek

2019. február 12
3287
Logopédus felnőtteknek

Kevesen tudják, hogy logopédus segítségét igénybe venni nem csak gyermekkorban lehetséges vagy ajánlott, de felnőtteknél a korábbról fennmaradó vagy újonnan megjelenő beszédhibák megszüntetésében is segítség lehet.

 

Mivel foglalkozik a logopédus?


A logopédus a hang és a beszéd fogyatékosságaival, zavaraival, hibáival és azok hátrányaival küzdő gyermekek és felnőttek gyógyításával foglalkozó szakember.

A logopédus munkája során egy komplex segítségadásra törekszik, azaz célja a beszéd-rendellenességek kialakulásának megelőzése, felismerése és szűrése, teljes körű vizsgálata, a beszédhibák korrigálása, a beszédzavarok terápiája, az olvasás- és írászavarok redukciója, továbbá a logopédiai tanácsadás és utógondozás.

 

logopédus felnőtteknek

 

Miben segíthet a logopédus felnőtteknek?


A felnőtt korban jelen lévő beszédhibák kezelése és javítása nagyban hozzájárul a sikeres szakmai élet kialakításához. Felnőtt logopédus segítsége és a rendszeres gyakorlás olyan problémákra adhat megoldást, mint:

  • pöszeség,
  • dadogás,
  • hadarás,
  • orrhangzós beszéd.

 

 

Az időben megkezdett terápiák hatására az esetek többségében látványos változás, de akár a teljes tünetmentesség is elérhető!

 

címkék:
Témák
Címkék