Menü
Visszahívás kérése

Családterápia, ami mindent megváltoztathat

2018. augusztus 30
1539
családterápia budapesten

Szülőnek lenni talán az egyik legnehezebb feladat életünk során. Vannak olyan időszakok, amikor azt érezzük, egyszerűen megfulladunk. Előfordul, hogy nem értünk szót a gyermekünkkel, folyamatosak a viták, vagy éppen ellenkezőleg, csemeténk bezárkózik és nem hajlandó megosztani velünk problémáit. Ilyen esetekben is rengeteget segíthet a családterápia, de nemcsak gyereknevelést érintő kérdésekben érdemes mérlegelni ezt a lehetőséget.

 

Miben különbözik a családterápia az egyéni kezeléstől?


A családterápia az egyén problémája mellett elsődlegesen a családtagok közötti kapcsolatra helyezi a hangsúlyt. Az ilyen „üléseken” a családtagok együtt vesznek részt és a közösségen belüli folyamatok kerülnek a középpontba. 

 

Mikor érdemes családterapeutához fordulni?


 

családterápia a kapcsolatok rendezésére

 

Habár legtöbb esetben a gyerekekkel való kapcsolat javítása érdekében keresnek meg minket, érdemes családterapeuta segítségét kérni - akár prevenciós jelleggel – azokban a helyzetekben is, amikor olyan életesemény történik, ami hatással van az összes családtag életére. Ilyen lehet egy súlyos betegség, haláleset, iskolaváltás vagy munkahely elvesztése. Sokat segíthet egy szakember akkor is, ha a családtagok között hosszú ideje megoldhatatlan konfliktusok állnak fenn.

 

Bátran ajánljuk figyelmébe az Arbor Egészségfejlesztő Központ képzett családterapeutáit. A családterápia árak honlapunkon elérhetők.


címkék:
Témák
Címkék