Menü
Visszahívás kérése

Autogén tréning gyakorlatok

2018. szeptember 16
2116
Autogén tréning gyakorlatok


Az autogén tréning gyakorlatok megismerésével egy olyan önsegítő módszert sajátíthatunk el, amelyek által belső békére és nyugalomra lelhetünk a mindennapok során. A tanfolyamokon lépésről lépésre haladva tanulható meg a szerveink és testünk irányítása. Ezzel elsajátítható azon képesség mellyel „átkapcsolhatjuk” magunkat a stresszes állapotból a lazításba. Ezen képesség elsajátítása nem egyik pillanatról a másikra történik.

Az autogén tréning jótékony hatását a szervezetre számos tudományos vizsgálat igazolja. A módszer a nehézség és a meleg érzésének alkalmazásával optimális vérellátást idéz elő, feloldja a test blokádjait és intenzív energiaáramlást eredményez tetőtől talpig.

Az autogén tréning kiemelkedően jó hatású egészségi állapotjavító és egészségmegőrző segítség.

 

Az autogén tréning hatásai:


•    csökkenti a szorongást, vagy teljesen meg is szünteti,
•    enyhíti az asztma és az allergiás bőrbetegségek tünetei,
•    segít vérellátási zavaroknál és kimerültség esetén egyaránt,
•    segít a szívritmuszavarok és a koncentrációs nehézségek megszüntetésében,
•    enyhíti a fejfájást és a migrént,
•    segítségével megszüntethetők az alvászavarok.


Az autogén tréning hatásai függőségek kezelésekor is jótékonyak lehetnek. Kiválóan alkalmazható például a dohányzásról való leszokáskor, de segíti a fogyókúrát, és legyőzhető vele a kávéfüggőség is.

 

Autogén tréning gyakorlatok


Megismerhettük, mi is az az autogén tréning, illetve milyen pozitív hatásai vannak fizikai és szellemi állapotunkra. A következőkben bemutatunk egy olyan önrelaxációs technikát, mellyel akár néhány perc alatt elérhetjük a teljes ellazulást és lelki békét.

 

Néhány jó tanács


•    Vegyük komolyan, amit csinálunk! Ha „nem hiszünk benne”, vagy szemfényvesztésnek tartjuk, inkább bele se kezdjünk, mert biztosan eredménytelen lesz!

•    Az autogén tréning gyakorlata komoly önfegyelmet kíván. Lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban és ugyanott végezzük el őket!

•    A tevékenység legyen rendszeres, egyetlen napot se hagyjunk ki!

 

autogén tréning gyakorlata

 

 

Rövid autogén tréning gyakorlatok, melyek biztosan Önnek is segítenek:


Keressünk egy nyugodt és kényelmes helyet, ahol senki sem fog megzavarni! Az autogén tréning gyakorlatokat ülő és fekvő helyzetben egyaránt végezhetjük!

 

Ezután ismételjük magunkban az alábbi mondatokat:

1# Gondtalan vagyok és nincs miért aggódnom. (x4)

2# A bal karom egyre nehezebb. (x2)

3# A jobb karom egyre nehezebb. (x2)

4# Gondtalan vagyok és nincs miért aggódnom. (x4)

5# Mindkét karom elnehezül. (x2)

6# A légzésem nyugodt. (x2)

7# A szívem egyenletesen dobog. (x2)

8# Nyugodt vagyok és kipihent. (x4)

 

Az autogén tréning gyakorlata nem holmi hókuszpók, hanem a pszichológia és a nyugati orvostudomány által is elismert hatékony módszer, melyet millióan végeznek nap mint nap szerte a világon. Ha Ön is szeretné száműzni a stresszt és a szorongást életéből, és szakember segítségével elsajátítani a leghatékonyabb technikákat, az Arbor Egészségfejlesztő Központ munkatársai készségesen állnak rendelkezésére!

címkék:
Témák
Címkék