Menü
Visszahívás kérése
Új szociális-kommunikációs készségfejlesztő csoportok indulnak 2021 szeptembertől 5 éves kortól

Új szociális-kommunikációs készségfejlesztő csoportok indulnak 2021 szeptembertől 5 éves kortól

Új szociális- kommunikációs készségfejlesztő csoportjaink indulnak 5-6 éves óvodás, 6-8, 9-12, 13-15, és 16-18 éves korosztályok számára.

 

A kiscsoportos foglalkozásokra olyan gyermekek és fiatalok jelentkezését várjuk, akik számára nehézséget jelent a kortárs közösségben való eligazodás, nem találják a közös hangot a többiekkel, nem igazán tudnak valódi baráti kapcsolatokat kialakítani, esetleg kommunikációs és kapcsolatteremtő készségeik kevéssé fejlettek.

A szeptemberi csoportok előtt egyéni állapotfelmérő beszélgetésen vesznek részt a szülők és a gyermekek, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb kortárscsoportba kerülve, a lehető legintenzívebb fejlődést tudja elérni.

A csoportok célja a gyermekek és kamaszok számára biztonságos terepet biztosítani szociális helyzetek begyakorlásához, kommunikációs készségeik fejlesztéséhez, önismeretük elmélyítésére, önértékelésük növeléséhez.

A foglalkozások a félév folyamán tematikusan zajlanak a következő nagy témákat érintve (életkornak megfelelően szinten tárgyalva):


- külső és belső tulajdonságok, személyiség

- érzelmek felismerése és kifejezése

- mentalizáció (mások gondolatainak, érzéseinek azonosítása)

képek, sorozatok, filmrészletek segítségével

- megfelelő társas viselkedés, szociális normák

- társas kapcsolatok (szerelem - kamasz korosztály)

- speciális kommunikáció eszközök használata· az asszertív

kommunikáció lépései az életből vett helyzetgyakorlatokon,

„filmforgatásokon” keresztül

- speciális napló vezetése

- a strukturálatlan idő élvezetes eltöltése akár egyedül, akár kortárs csoportban az általuk preferált érdeklődés mentén

- önismeret növelése, énképük, önértékelés pozitív formálása

- biztonságos internethasználat


A csoportokba való jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek vagy fiatal diagnosztizálva legyen,(Asperger-szindrómával, autizmussal, szociális készségzavarral, szociális szorongással stb.) amennyiben azonban rendelkezik valamilyen diagnózissal, kérjük a jelentkezéskor tudassa azt velünk!


A csoportok tervezett indulása: 2021.09. 06. 09.08. A pontos időpontokról a jelentkezőket az iskolai órarendek elkészülte után értesítjük, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb időben lévő csoportot). A fejlesztésről az iskola számára igény esetén igazolást állítunk ki.

Helyszíne: Arbor Egészségfejlesztő Központ, 1082 Budapest Palotanegyed, Baross utca 45. 2. emelet 35. 12-es kapucsengő

Részvételi díj: 5000 Ft/alkalom
Maximális létszám: 8 fő

A csoportokban a férőhelyek száma korlátozott, a résztvevőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni. Az előjegyzést megnyitottuk, a jelentkezőket már regisztráljuk.

További információ és jelentkezés:

A jelentkezéseket az info@arborek.hu email címen a gyermek nevének, életkorának, a szülő nevének, telefonos-és email elérhetőségének megadásával várjuk. Kérjük, hogy amennyiben rendelkeznek diagnózissal, azt is tűntessék fel a jelentkezésben! 
Telefonos információ: +3630/447 7073
www.arborek.hu