Menü
Visszahívás kérése
Új Mindfulness tanfolyam fiataloknak 2018 szeptemberben!

Új Mindfulness tanfolyam fiataloknak 2018 szeptemberben!

 

Mi a minfulness? (Mindfulness Based Cognitive Therapy)

A Mindfulness Based Cognitive Therapy, vagyis a Tudatos Jelenlét Alapú Kognitív Terápia a kognitív pszichoterápiák harmadik hulláma. A terápiát eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy egy újszerű, hatékony megoldást nyújtsanak a visszatérő depresszió kezelésében. Vizsgálatok bizonyítják, hogy az MBCT nyolchetes programja (azoknál, akik már legalább három depressziós epizódon vannak túl) hatékonyan csökkenti az újabb epizód kialakulásának esélyét.

 

A legújabb kutatások azonban fényt derítettek rá, hogy a kognitív viselkedésterápia és a keleti, tudatos jelenlétre vonatkozó tanítások ötvözésével létrejött technika nem csak a depressziót javítja, de rendkívül hatékony a figyelmi koncentráció javításában, a szorongás leküzdésében, a stressz kiváltotta pszichoszomatikus panaszok csökkentésében, illetve általánosan is kiegyensúlyozottabbá, elégedettebbé teszi az embereket.  A módszer egy új, sokunk számára eddig felfedezetlen világot nyit meg, melyben saját életünkre elégedettebben, boldogabban tudunk tekinteni.

A tudatos jelenlét (mindfulness) egy speciális éberségi állapot, mely a figyelem speciális irányításának eredményeként jön létre a jelen pillanatban, ítélkezés mentesen fogadva el a körülöttünk, vagy bennünk lévő dolgokat úgy, ahogy vannak. Az állapot lehetővé teszi, hogy tisztán, koncentráltan lássuk mindazt, ami az életünkben történik, igazán átélve, kiélvezve azokat.

A gyermekek életében is számtalan stressz forrás figyelhető meg, melyet rohanó világunk egyre csak fokoz. Az ő számukra is kifejezetten hasznos módszer, mellyel a fentieket elsajátítva, akár már egészen fiatal korban egy életre szóló szemléletváltást lehet elérni.

Miért hasznos elsajátítani?

A figyelem speciális irányításának eredményeként, ítélkezés mentesen tudjuk elfogadni a körülöttünk zajló dolgokat, a lehető leghatékonyabban tudunk reagálni rájuk, nagy mértékben javítva ezzel az életminőséget és a munka vagy feladatvégzés minőségét.

Kiknek ajánlott a tréning?

A gyermekek, fiatalok életében is számtalan stressz forrás figyelhető meg, melyet rohanó világunk egyre csak fokoz. Az ő számukra is kifejezetten hasznos módszer, mellyel a fentieket elsajátítva, akár már egészen fiatal korban egy életre szóló szemléletváltást lehet elérni.

A következő mindulness tréningünket azoknak a 14-18 éves fiataloknak ajánljuk, akik:


• szeretnék stabilizálni a hangulatukat és kordában tartani agondolataikat

• szeretnék örömtelibben megélni a jó pillanatokat

• szeretnének megtanulni egy módszert, aminek segítségével
minden percben arra figyelhetnek, ami éppen velük történik

• szeretnének koncentráltabban figyelni, javítva ezzel a figyelmiteljesítményüket, eredményeiket

• szeretnék hatékonyabban kezelni a stresszt és annakkövetkezményeit


A tréning kezdetének időpontja: 2018.11.13. (kedd) 18:00-19:00, 10 héten keresztül

Helyszín: Arbor Egészségfejlesztő Központ, Budapest, Palotanegyed, Baross u. 45. 2. em. 35., 12-es kapucsengő

Tréning ára: 5000 Ft/alkalom (50.000 Ft/tréning)

Maximális csoportlétszám: 15 fő (a helyek a jelentkezés sorrendjében telnek fel!)

Jelentkezési határidő: 2018.11.04.

Jelentkezés és további információ: arborfejlesztes@gmail.com, telefonon.: 0630/676-3321