Menü
Visszahívás kérése
Komplex, egyhetes csoport kivizsgálás indul az Arborban!

Komplex, egyhetes csoport kivizsgálás indul az Arborban!

       Tisztelt Szülők! Kedves Kollégák!


Az Arbor Egészségfejlesztő Központ 2019 novemberétől egyhetes, korcsoportos, komplex kivizsgálást indít olyan 4-12 év közötti gyermekek számára, akiknél bármilyen szempontú fejlődési elmaradást tapasztalható, megkésett a mozgás- vagy beszédfejlődésük, a kortársaktól nagyban eltérő az érdeklődésük, viselkedésük, vagy játéktevékenységük, esetleg konkrét diagnosztikus kérdésként felmerül náluk az autizmus spektrum zavar, ADHD (figyelemzavaros hiperaktivitás zavar), vagy bármilyen más nehézség.  


A hozzánk érkező családokat gyermekpszichiáter szakorvosból, klinikai szakpszichológusokból, gyógypedagógusokból, ADHD-ra és autizmusra specializálódott szakemberekből, mozgásfejlesztőkből, és családterapeutákból álló csapatunk várja a lehető legalaposabb segítségnyújtás érdekében. Legfőbb célunk a fejlődésbeli elmaradás, a probléma minél korábbi életkorban való azonosítása, majd a szükséges terápiák, fejlesztések mielőbbi megkezdése. A nehézségek hátterének feltárása mellett kifejezett szándékunk a gyermekeket játékos formában megismertetni a viselkedésterápia alapjaival, már a hét végén eszközt adva ezzel a szülők kezébe, illetve megalapozva a későbbi terápiát.

 

A diagnosztikát követően a gyermekek számára egyéni és csoportos formában biztosítunk szociális-kommunikációs készségfejlesztést, beszédindító, beszédfejlesztő foglalkozásokat, pszichoterápiát, iskola előkészítő foglalkozásokat, komplex gyógypedagógiai fejlesztést, mozgásfejlesztést (TSMT tornát, Ayres tornát stb.), művészet-, és táncterápiát, a szülők részére pedig egyénre szabott konzultációt, tanácsadást, valamint intenzív 1-3 napos tréningeket.

 

A kivizsgálás tartalmazza:

 

•    egy hetes kortárscsoportos megfigyelés szabadjáték és feladathelyzetben
•    gyermekpszichiátriai vizsgálat
•    pszichológiai vizsgálat
•    gyógypedagógiai felmérés, szociális- kommunikációs készségfelmérés
•    kognitív képességek feltérképezése
•    szenzomotoros állapotfelmérés
•    szülőkonzultáció, eredmények részletes ismertetése, terápiás javaslat átbeszélése
•    írásos szakvélemény
•    terápiás lehetőség a kivizsgálást követően azonnal

Jelentkezés - Hogyan zajlik a kivizsgálás?

 

1.      A vizsgálatra való jelentkezést követően koordinátorunk e-mailben elküld Önöknek egy kérdőív csomagot, amelynek célja az előzetes információgyűjtés, és a minél alaposabb felkészülés gyermeke fogadására.


2.      A kitöltött kérdőív visszaküldését követően tudunk vizsgálati időpontot adni. A vizsgálatok korosztályos csoportban, egy hét alatt lezajlanak.


3.      Tájékoztató levelünkhöz mellékelünk továbbá egy pedagógiai szempontrendszert is.Amennyiben közösségbe jár a gyermek, kérjük, hogy továbbítsák ezt agyermek pedagógusainak, és a megírt pedagógiai véleményt a vizsgálatelőtti héten, de legalább 2 nappal a vizsgálat előtt ugyancsak küldjékel számunkra.


4.      Kérjük Önöket, hogy amennyiben látás, hallás, vagy egyéb szervi probléma (fül-orr-gégészeti, neurológiai, ortopédiai stb.) felmerül, aztkivizsgálásunk előtt legyenek szívesek megvizsgáltatni, hogy ennekeredményének függvényében gondolkodhassunk az adott nehézségről.


5.      KérjükÖnöket, hogy a vizsgálatra hozzanak magukkal egy vagy néhány rövid,maximum 2-3 perces – videót, mely egy-egy problémás helyzetet, vagygyermekük problémát okozó viselkedését mutatja be. A felvételeketszakembereink a kivizsgálás során megtekintik, azokat nem kérjük el, nemtároljuk.


6.      Agyermekeket korosztályos csoportban egy héten keresztül figyeljükstrukturált feladatok során, valamint szabadjáték helyzetben. A gyermekéletkorától függően a szülők is részt vesznek a vizsgálatokon.


7.       Acsoportos helyzetből viszik el szakembereink a gyermekeket kétszemélyesvizsgálatokra (életkor függvényében szüleikkel együtt). A kivizsgálásalatt sor kerül gyermekpszichiátriai, gyógypedagógiai, logopédiai, szenzomotoros, pszichológiai és minden olyan egyéb vizsgálatra, melyre szükség lehet a probléma feltárásához.


8.      A vizsgálati folyamat lezárásaként külön alkalommal (már a gyermek nélkül) részletesen átbeszéljük Önökkel a tapasztalatainkat, terápiás vagy fejlesztési javaslatainkat.


9.      A vizsgálat tapasztalatairól, eredményeiről részletes írásos szakvéleményt készítünk, melyet a megbeszéléskor átadunk.


10.  A megbeszélést követően, akár már az adott héten biztosítani tudjuk a gyermekük számára legmegfelelőbb fejlesztést/terápiát.

 

 

 

A vizsgálat helyszíne: Arbor Egészségfejlesztő Központ: 1082 Budapest, Palotanegyed, Baross utca 45. 2. em. 35.

 

Jelentkezés: a kivizsgálásra a jelentkezéseket a +36 30 447 7073-as telonszámon, illetve az info@arborek.hu email címre várjuk.

A jelentkezést követően részletes tájékoztató levelet küldünk a szülőknek a vizsgálat részleteiről és a térítési díjakról. < Visssza