Menü
Visszahívás kérése
Beszédtechnika (retorika) tréning indul 2021 őszén az Arborban!

Beszédtechnika (retorika) tréning indul 2021 őszén az Arborban!

Beszédtechnika tréning

Farkas Éva gyógypedagógus-logopédus

Miért jó a beszédkészség fejlesztése?

 Az   élet minden területén előnyt jelent a szépen, érthetően elmondott, szabályosan,  jól fogalmazott gondolatok közlése. Ha ehhez még társítani tudjuk a helyesen alkalmazott szavak nélküli “beszédet”, az már maga a   siker a megfelelő mélységű szakmai felkészültséggel együtt. Az óráimon sok-sok más egyéb mellett felfedezheti az igazi hangját, elsajátíthatja a helyes beszédlégzést, a megfelelő artikulációt, a magyaros hangsúlyozást, a ritmus, a szünet, a kiemelés beszédre gyakorolt jótékony hatását, fejlesztheti előadói eszköztárát. Az a célom, hogy Ön szeressen és merjen szorongás nélkül beszélni bármilyen élethelyzetben.

Kinek lehet szüksége beszédképzésre?

 Például az államvizsgára készülőknek, a munkahelyükön rendszeresen előadást, prezentációt, értekezletet tartóknak, bíróknak, az ügyfeleiket védő ügyvédeknek, óvónőknek, tanároknak, tanácsadóknak, a munkatársaikat irányító közép- és felső vezetőknek, managereknek, bankvezetőknek, alkalmazottaknak, a helyi vagy az országos politikában szerepet   vállalóknak, rádiós, televíziós bemondóknak, műsorvezetőknek, szerkesztőknek, riportereknek, versmondóknak, szóvivőknek, színészi pályára készülőknek (a sort a végtelenségig lehetne folytatni) előnyt jelent, ha megfelelő kommunikációs készséggel rendelkeznek. 

Hogyan zajlik a tanulás?

     A   beszédképzés során olyan komplex felkészítésben részesül a jelentkező,   mely növelni tudja teljesítőkészségét, önbizalmát, magabiztosságát. Ráadásul az egyéni foglalkozás lehetővé teszi a legapróbb hiba kiszűrését és javítását. Az évek-évtizedek során bevésett rossz szokásaink megváltoztatása türelmet, kitartást és sok-sok gyakorlást igényel. Így van ez a rossz testtartás, a nem megfelelő “beszédlégzés”, a helytelen artikuláció, a magyartalan szó- és mondathangsúly, az idegen szerkezetű mondatalkotás, a logikátlanul szerkesztett szöveg, a félreérthető testbeszéd esetén is. Az órákon a helyes tartás, légzés,   artikuláció, hangsúlyozás, mondat- és szövegalkotás elmélyítése, az önellenőrzés kialakítása, valamint a folyamatos tanári kontroll hozza meg a kívánt eredményt. Persze ehhez szükséges a rendszeres kitartó otthoni gyakorlás is. A napjainkban oly nélkülözhetetlen érvényesülés a jó önkifejezéssel és a magabiztossággal könnyebben és gyorsabban érhető el.

A tréning tervezett indulása: 2021.09.06. 17-19 óra, 10 héten keresztül

A tréning díja: 8.000Ft/alkalom (2x45perc), tehát összesen 80.000 Ft. A képzési díjat az első alkalommal kell befizetni, de lehetőség van a két részletben történő rendezésére is (1. illetve 6. alkalommal)

Helyszín: Arbor Egészésgfejlesztő Központ, 1082 Budapest Palotanegyed, Baross utca 45. 2/35. 12-es kapucsengő (belső lépcsőház!)

Jelentkezés: az info@arborek.hu email címen a jelentkező nevének, életkorának, telefonos-és email elérhetőségének megadásával