Menü
Visszahívás kérése

Williams ÉletKészségek© – WÉK tréningIdőtartam: A tematika felosztása rugalmas (lehet 8×2, 4×4, 6×2,5 vagy 2×8 óra.).
Az Életkészségek program célkitűzése a krónikus stresszel való megküzdő képesség fejlesztése a mindennapokban alkalmazható, egyszerű stressz kezelő stratégiák és kommunikációs technikák megismerése, sajátítása révén.

A rövid, strukturált program tematikáját és módszertanát a Duke Egyetem (Durham, NC, USA) vezető szakemberei dolgozták ki, több évtizedes  csoportterápiás tapasztalatok és a stresszkutatás legfrissebb eredményeinek felhasználásával. Az USA-ban 15 éve alkalmazzák sikerrel az Életkészségek programot. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a készségfejlesztő program segítségével enyhíthetők, megelőzhetők a túlzott stresszel összefüggő kellemetlen testi és lelki tünetek, hosszú távon javul a személyes hatékonyság.

A program magyar változatát a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet munkatársainak közreműködésével 2004-ben dolgozta ki a Selye János Magyar Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság.

Mely készségeink fejlődnek a Williams ÉletKészségek ©  tréningen?

A program célja olyan készségek megismerése és sajátítása, melyek elősegítik a mindennapi stressz helyzetek és konfliktusok kezelését. A tréning során a résztvevők kommunikációs készsége és önismerete is fejlődik. A tréning hatására hosszú távon fokozódik a résztvevők személyes hatékonysága.

A tréning fő témakörei:

 Hogyan fogalmazzuk meg a problémát és hozzunk döntést?
 Hogyan ismerjük fel és vezessük le feszültségeinket?
 Hogyan oldjuk meg kreatívan problémáinkat és érvényesítsük érdekeinket?
 Hogyan építsünk ki kölcsönösen támogató kapcsolatokat?

Hogyan zajlik a Williams ÉletKészségek ©  kiscsoportos tréning?

A csoportok maximális létszáma 12-16 fő, így minden résztvevő számára kellő gyakorlási időt és személyre szóló visszajelzést tudunk biztosítani. A 16 órás tréning tematikája teljesen strukturált, meghatározott egységekből áll. A tréning során 10 bizonyítottan hatékony készséget ismernek meg és sajátítanak el a résztvevők. A készségek elsajátításnak fontos része az otthoni gyakorlás, melyhez Munkafüzet nyújt segítséget.
A Williams ÉletKészségek ©  Program magyarországi alkalmazására kizárólagosan a Selye János Magyar Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság jogosult, csoportokat önállóan csak okleveles Facilitátorok vezethetnek.

Williams Életkészségek© (WÉK) stresszkezelő és pszichoszociális készségfejlesztő program: http://www.eletkeszsegek.hu/index.htm