Menü
Visszahívás kérése

Szociális és kommunikációs készségfejlesztő klub

 

A közösségi hálózatoknak köszönhetően kommunikációnk egyre könnyebbé és gyorsabbá vált, a mádiának és a virtuális valóságnak köszönhetően pedig világunk megnőtt, életterünk kitágult. Mindezek mellett, vagy talán mindezek miatt napjainkban egyre több kisgyermek és fiatal küzd mégis a kommunikáció és a szociális készségek gyengeségével. A nehézség hátterében nagyon sok ok állhat, úgymint szorongás, depresszió, a szociális készségek veleszületett gyengesége, érzelmi és családi problémák, valamint az autizmus spektrumának bármely súlyossági szintje.

Készségfejlesztő klubunk egy klasszikus fejlesztő csoportnál, vagy tanóránál kötetlenebb keretek között, mégis struktúrált és "védett" környezetben igyekszik a kamaszok számára biztonságos terepet biztosítani szociális és kommunikációs készségeik fejlesztéséhez, önismeretük elmélyítéséhez, önértékelésük növeléséhez. A fiatalok megtanulhatják, illetve gyakorolhatják többek között:

· speciális kommunikációs eszközök használatát

· az asszertív kommunikáció lépéseit az életből vett helyzetgyakorlatokon, „filmforgatásokon” keresztül

· a számukra nehézséget jelentő társas helyeztek kezelését

· mentalizációt (mások gondolatainak, érzéseinek azonosítását) sorozatok, filmrészletek segítségével

· speciális napló vezetését

· a strukturálatlan idő élvezetes eltöltését akár egyedül, akár kortárs csoportban az általuk preferált érdeklődés mentén

· önismeretük növelését, énképük, önértékelésük pozitív formálását

· biztonságos internethasználatot

A klubra olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik számára nehézségetjelent a kortárs közösségben való eligazodás, nem találják a közöshangot a többiekkel, nem igazán tudnak valódi baráti kapcsolatokatkialakítani, esetleg kommunikációs és kapcsolatteremtő készségeikkevéssé fejlettek. A jelentkezésnek nem feltétele a fent felsorolt diagnózisokkal rendelkezni.

 

< Vissza