Menü
Visszahívás kérése

MOST A LELKEDNEK LESZ IZOMLÁZA!Bemutatkozás: Nagy Enikő                                           

Pszichológus, Sport-szakpszichológus

Tizenhat éves koromra végigéltem a tehetségesnek kikiáltott sportoló és a pályafutását súlyos sérülése miatt befejező versenyző életét. Földrajz-testnevelés szakos tanárként középsúlyos értelmi fogyatékos fiatal felnőttekkel kezdtem foglalkozni. Később a sporttehetségekkel való munka töltötte ki az életemet, testnevelőként, edzőként. A fizikai felkészítés határait megérezve, a mentális fejlesztés szerepe egyre fontosabbá vált a  mindennapi munkámban. A pszichológusi diploma megszerzése után iskolapszichológusként, a nehezen nevelhető gyerekek és a kivételes tehetségek megsegítése foglalkoztatott a legjobban. Ebben az időben dolgoztam, sporttehetségekkel, zenei tehetségekkel, matematikai tehetségekkel, mozgásos tehetségekkel. Szívesen vettem részt a tehetségkutatás, tehetség meghatározás témájában induló kutatásokban, tartottam a témában tréningeket, előadásokat, szülőknek, edzőknek. Sportpszichológusi szakvégzettségem idején már labdarúgó akadémián dolgoztam, és többféle sportágban egyéni versenyzőket és csapatokat készítettem fel a profi versenyzésre.
Akár a nevelés, akár a sport területén dolgoztam munkámban arra törekedtem, hogy mindenkiben megtaláljam az egyedit, és segítsem, hogy képességei kiteljesedjenek. A terápiás módszerek kiválasztásánál is arra törekszem, hogy a kliens személyiségének legjobban megfelelő módszert válasszam meg. Autogén tréninget önállóan és kiegészítő elemként is szoktam alkalmazni. Szemléletmódom holisztikus, ehhez kapcsolódik Hellinger-féle családállító végzetségem.

A sportolókkal való munkámmal párhuzamosan, folyamatosan segítettem, nem sportoló klienseket. Témáim nem különböznek a két területen:

-    önismeret, önreflexiók, önértékelési problémák
-    életszakaszok feladatai, életvezetési nehézségek kezelése, megértése, átdolgozása.
-    elakadások kezelése
-    kiégés a kapcsolatokban, s házasságban, a munkában
-    karrier, hivatásváltás, munkahelyváltás
-    megküzdés, problémamegoldás
-    kommunikáció fejlesztése

Klienseim változatos korosztályból kerülnek ki, a fiatal kamaszoktól, fiatal felnőtteken át, egészen az érett felnőtt korosztályig.

Tanulmányok:   

1985- 1989:  BGYTKF Nyíregyháza, földrajz-testnevelés szakos általános iskolai tanár
Szakdolgozat címe: A tehetség kiválasztás sajátosságai a 14.sz. Általános Iskolában labdarúgásban.

2002-2006: Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar
pszichológus
Szakdolgozat címe: Gepárd-kölykök
A pszichológiai immunrendszer vizsgálata és összefüggései az énképpel tehetséges sportolóknál.

2009-2011: Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kar
sport-szakpszichológus
Szakdolgozat címe: A lila ködtől, hat méterig. Egy egyéni csúcs háttere.

Képzések:

2008.09-2010.02: Magyar Szimbólumterápiás Egyesület
Autogén tréning módszerspecifikus képzés 100 óra Dr. Pető Csilla
2013.10-2014.10: Rendszerelméletű Sorsmodellek Ismerete
Családállító           150 óra   Kövesdi Krisztina

Jelentkezés, időpontfoglalás: telefonon a +36 30 447 7073-as telefonszámon, emailben az info@arborek.hu címen, vagy weboldalunk online időpontfoglaló rendszerében