Menü
 • Miért olyan népszerűek a tanulástechnikai módszerek?
  2019. szeptember 18
  59
  A szeptember beköszöntével újra becsengettek az iskolába: az első tanítási órára igyekvő fürge lábak tulajdonosai között vannak, akik már rutinos iskolába járók, és kisebb-nagyobb sikerrel, de már belerázódtak az iskolai évekbe, viszont akadnak köztük olyanok is, akik nemrég cserélték le tollra a homokozós játékaikat, és most már egy hatalmas méretű iskolatáska mögül tekintenek vissza szeretett óvodájukra.
 • Lépjünk időben, gyermekpszichológus budapest
  2019. augusztus 09
  106
  Nem ritka, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amikor elkezdünk azon vívódni, hogy minden rendben van-e gyermekünkkel, illetve fejtörést okoz számunkra, hogy egy adott probléma vajon mennyire számít komolynak.
 • Párterápia kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolathoz
  2019. június 11
  182
  Napjainkban egyik leggyakoribb „betegsége” a megfelelő kommunikáció hiánya. A folyamatos bizalmas kommunikáció egy kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolat alapja kell, hogy legyen.
 • autizmus kivizsgálása autizmus gyógyítása
  2019. május 28
  259
  Talán már minden ember számára ismerős az autizmus fogalma: akár hallottak formájában, akár ismerősök körében vagy netán családi körben is találkozott már konkrét esettel
 • Asperger-szindróma és az iskola választás
  2019. május 16
  286
  Az Asperger-szindróma iskola választáskor is kihívás elé állítja a szülőket. A rendellenességgel járó tipikus tulajdonságok az iskolai életben számos nehézséget okozhatnak,
 • Autizmus teszt diagnosztizáláshoz
  2019. május 08
  866
  Az autizmus tünetei a gyerekkor korai szakaszában, már pár hónapos korban megfigyelhetőek. A betegség diagnosztizálását azonban 3-4 éves kor előtt nem végzik el, pedig a korai képességfejlesztések nagymértékben javítanak, és hozzájárulnak a normális élet kialakulásához.
Témák
Címkék