Menü
 • Asperger-szindróma jelei
  2018. szeptember 19
  121
  Az Asperger-szindróma nem más, mint az autizmus egy enyhe formája, melynek diagnózisa a mai napig igen nehezen meghatározható. Becslések szerint az érintettek közel fele valójában nem is tudja, hogy ilyen fajta spektrumzavarban szenved.
 • Autogén tréning gyakorlatok
  2018. szeptember 16
  143
  Korábban már beszéltünk arról, mi is az az autogén tréning, illetve milyen pozitív hatásai vannak fizikai és szellemi állapotunkra. A következőkben bemutatunk egy olyan önrelaxációs technikát, mellyel akár néhány perc alatt elérhetjük a teljes ellazulást és lelki békét.
 • alapozó terápia komplex mozgásos fejlesztés
  2018. szeptember 02
  149
  Az alapozó terápia nem más, mint az idegrendszeri érést elősegítő, komplex mozgásos fejlesztés. Jelentősége jóval nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk: a mozgásbeli elmaradás szorosan kapcsolódik olyan problémákhoz, mint például a diszlexia, a diszgráfia, a hiperaktivitás vagy akár egyéb tanulási és anyanyelvi kommunikációs nehézségek. Enyhe értelmi fogyatékossággal élő gyermekek esetében szintén nagyon hasznos tud lenni a terápia megkezdése.
 • családterápia budapesten
  2018. augusztus 30
  164
  Szülőnek lenni talán az egyik legnehezebb feladat életünk során. Vannak olyan időszakok, amikor azt érezzük, egyszerűen megfulladunk. Előfordul, hogy nem értünk szót a gyermekünkkel, folyamatosak a viták, vagy éppen ellenkezőleg, csemeténk bezárkózik és nem hajlandó megosztani velünk problémáit.
 • Magán logopédus Budapest
  2018. augusztus 28
  150
  Pöszeség, raccsolás, selypítés, dadogás. Néhány beszédhiba a sok közül, amelyek nem kell, hogy éveken át kísérjék gyermekünk életet.
 • gyermekpszichológus budapesten
  2018. augusztus 26
  87
  Habár más országokban teljesen természetes, Magyarországon sokaknak még mindig tabunak számít terápiára járni. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor nem csak nekünk, de gyermekünknek is szüksége lehet egy jó pszichológusra.
Témák