Menü
 • autizmus kivizsgálása autizmus gyógyítása
  2019. május 28
  35
  Talán már minden ember számára ismerős az autizmus fogalma: akár hallottak formájában, akár ismerősök körében vagy netán családi körben is találkozott már konkrét esettel
 • Asperger-szindrómás gyerek az iskolában
  2019. május 16
  0
  Az Asperger-szindróma iskola választáskor is kihívás elé állítja a szülőket. A rendellenességgel járó tipikus tulajdonságok az iskolai életben számos nehézséget okozhatnak,
 • Autizmus teszt
  2019. május 08
  0
  Az autizmus tünetei a gyerekkor korai szakaszában, már pár hónapos korban megfigyelhetőek. A betegség diagnosztizálását azonban 3-4 éves kor előtt nem végzik el, pedig a korai képességfejlesztések nagymértékben javítanak, és hozzájárulnak a normális élet kialakulásához.
 • Az alapozó terápia gyakorlatok
  2019. május 01
  0
  Az alapozó terápia nem más, mint az idegrendszeri érést elősegítő, komplex mozgásos fejlesztés. Jelentősége jóval nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk: a mozgásbeli elmaradás szorosan kapcsolódik olyan problémákhoz, mint például a diszlexia, a diszgráfia, a hiperaktivitás vagy akár egyéb tanulási és anyanyelvi kommunikációs nehézségek.
 • Mi az autizmus?
  2019. április 20
  1
  A babavárás minden pár számára csodás és izgalmakkal teli időszak. Hatalmas az öröm, amikor megérkezik a kis jövevény, egyes családoknál azonban néhány hónap után beárnyékolja a boldogságot a felismerés, hogy valami nincs rendben az aprósággal, máshogyan viselkedik, mint a hasonló korú társai.
 • Mindfulness a tudatos jelenlét pszichológiája
  2019. április 09
  0
  Manapság egyre több helyen találkozunk a mindfulness kifejezéssel. De mi is ez pontosan? Egy technika, egy terápiás módszer, egy életszemlélet? Mai cikkünkben ezt igyekszünk tisztázni.
Témák
Címkék