Menü
Visszahívás kérése

Bemutatkozás Dr. Kincses-Szabó Magdolna gyermek-és ifjúságpszichiáter szakorvos

Dr. Kincses-Szabó Magdolna

gyermek és ifjúságpszichiáter


Gyermekkoromtól kezdve két dolog érdekelt igazán: az emberek és a kutyák.
Ahogy ezzel a legtöbb kamasz lenni szokott, én magam is rögtön az egész világot szerettem volna megérteni és átlátni, ezért a középiskolát Európai Unió tagozaton végeztem, ahol Európai Uniós ismeretek mellett gazdaságföldrajzot és idegen nyelveket, később pedig biológiát és kémiát volt lehetőségem magasabb óraszámban tanulni.

Amikor a továbbtanulásról kellett határoznom, az emberek mellett döntöttem, és a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi karára iratkoztam be, ahol 2014-ben szereztem diplomát. Az egyetem során lehetőségem nyílt külföldi gyakorlatokon, illetve több szakterület kutatásában is részt venni (élettan-nőgyógyászat, radiológia-sebészet, gyermekgyógyászat), de egyre világosabbá vált számomra, hogy az emberi szervezet működésére vonatkozó végtelen ismeret közül, számomra a gondolkodás, az elme működése, így a pszichiátria a legvonzóbb.

Édesanyám gyermekgyógyász, így a legkisebbek gyógyításának csodáját gyakran volt szerencsém testközelből megtapasztalni. A két terület találkozásaként a gyermekpszichiátria bizonyult a tökéletes választásnak.
A diploma megszerzésétől a MRE Bethesda Gyermekkórházában dolgoztam rezidensként, illetve dolgozom jelenleg is gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvosként. Szakképzésem során lehetőségem nyílt szakmai gyakorlatok formájában hosszabb ideig az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai osztályán, a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben, valamint a Vadaskert Kórházban is dolgozni, majd 2019-ben kiválóan megfelelt minősítéssel szakvizsgát szereztem.

Legnagyobb örömömre a kutyák iránti szenvedélyemet szintén ötvözni tudtam a munkám iránti szeretettel, és 2015-ben kutyás terapeuta képesítést szereztem. A kórházi tapasztalatok mellett pedig igyekeztem módszer specifikus terápiás ismeretekkel bővíteni tudásomat: autizmusfejlesztésre, gyermekkori depresszió, szorongás, ADHD, valamint magatartási zavarok kognitív viselkedésterápiájára és családterápiára, illetve mindfullnes terápiára vonatkozó képzések elvégzésével.

Munkám során a legfontosabbnak azt tartom, hogy a hozzám forduló családok számára minél előbb, érthető, egyértelmű, konkrét és részletes segítséget, jól használható tanácsokat tudjak nyújtani, hogy klienseim megnyugtatóan átlássák a problémát és a jövőbeni teendői(n)ket egyaránt.

 

Forduljanak hozzám bizalommal! Időpont foglalható a + 36 30 447 7073-as telefonszámon, az info@arborek.hu e-mail címen, vagy az online időpontfoglaló rendszerünkön keresztül is.

Terápiás kutyámmal, Apple-lel.