Menü
Visszahívás kérése
Autimzus specifikus tánccsoport

Autimzus specifikus tánccsoport

                    AUTIZMUS SPECIFIKUS TÁRSASTÁNC CSOPORT


A foglalkozás a gyermekek társas-kommunikációs készségeit hivatott fejleszteni a zene, a mozgás, és a társastánc eszközeivel. A gyermekek szórakoztató, zenés-táncos feladatokon keresztül sajátíthatják el a társas szabályokat, viselkedési normákat, tanulhatnak meg várakozni, sorra kerülni, megtanulhatják és gyakorolhatják az érintést, az együttműködést, kölcsönös kommunikációt és mindezzel párhuzamosan lépésről lépésre ismerkednek meg az Angolkeringő (Standard tánc) Cha-cha-cha (Latin- Amerikai tánc) lépéseivel.

Az autizmus spektrum zavar eveidence based, vagyis megfelelő mennyiségű kutatás által alátámasztott, ún. magtünetekre ható fejlesztései (szociális- kommunikációs készségfejlesztés, ABA, Babzsák módszer, PECS stb) mellett kiváló kiegészítő terápának számtanak a zene-és mozgásterápiák, valamint állat asszisztált terápiák. Ezen kiegésztő terápiák bármelyike rendkívül hasznos kiegészítője lehet a gyermek fejlesztésének, illetve sokszor erősebb motiváiót is jelentek a gyermekeknek, kinek tehetsége, affinitása szerint. Autizmussal élő gyermekek körében gyakori a zene, a tánc szeretete, ám ezeknek a csöppségeknek általában nagyon kevés lehetősége van ezen szenvedélyének hódolni.

A csoportot olyan autizmussal vagy Asperger- szindróma diagnózissal diagnosztizált gyermekeknek ajánljuk, akik kedvelik a zenét, szívesen mozognak rá, és mozgásfejlődésük nincs markánsan elmaradva, sérülve.

FEJLESZTÉSI CÉLOK:

- Kommunikáció
- Társakkal való kapcsolatteremtés, érintés
- Motoros fejlesztés (finom- és nagymozgások)
- Szorongásoldás

KIKNEK AJÁNLJUK?

- Létszám: Min. 3 fő- Max. 8 fő (nem probléma, ha páratlan számban vannak a jelentkezők)
- Korosztály: 3,5- 5 évesek, 5-7évesek és 8-12 évesek számára
- Összetétel: vegyesen fiúk, lányok
- Szükséges: Váltócipő

INDULÁS, ÁR:

- Indulás: 2019.09.
- Egy foglalkozás ideje: 45 perc
- Az első turnus ideje: 8 alkalom, heti 1x45 perc (hétfőnként)
- Ára: 2000 Ft/alkalom, összesen 16.000FT

További információk és jelentkezés az info@arborek.hu, valamint a +36 30 447 7073-as telefonszámon.