Menü
Visszahívás kérése

Iskoláskorú, sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek magatartási

problémáinak háttere és kezelése az osztályteremben.

 

Avagy mit tehet a pedagógus?

30 órás akkreditált továbbképzés pedagógusoknak


Napjainkban egyre több magatartási problémával küzdő gyermek kezdi meg iskolai tanulmányait, amire az őket fogadó pedagógusok sok esetben nincsenek felkészítve. Egy 2002-es WHO/ENSZstatisztika alapján a gyermekek 20%-a "problémás", és ez a szám azóta is fokozatosan emelkedik!
Ezen statisztikai adat alapján minden 5. gyermek küzdene valamilyen lelki eredetű, vagy pszichiátriai problémával, tehát egy átlagos, 25 fős osztályba 5 ilyen gyermek járna. A helyzet a valóságban talán nem ennyire súlyos, azonban a gyermekpszichiátria gyakorlati tapasztalataink is azt mutatják, hogy
alig akad olyan általános iskolai vagy középiskolai osztály, amelybe ne járna, legalább egy, ilyen jellegű nehézséggel küzdő gyermek.

Jelen hiánypótló tanfolyam célja, hogy a pedagógusok számára jól hasznosítható eszközöket biztosítson a legsűrűbben előforduló problémák azonosításához (autizmus, ADHD, szorongás, depresszió stb.), annak a szülők felé történő adekvát közléséhez. Célja továbbá, hogy a pedagógusok megismerjék az egyes betegségekhez tartozó szabályszerű betegutakat, ez által a megfelelő szakellátás felé tudják irányítani a családokat, áttekintő információkat kapjanak a terápiás lehetőségekről, illetve részletes ismereteket szerezhessenek a professzionális szülő- pedagógus- kezelő együttműködésről, és az adott nehézség osztályteremben megvalósítható kezeléséről úgy a hétköznapok, mint a váratlan helyzetek tekintetében. A résztvevők a saját élményt biztosító gyakorlatok során tapasztalatokat szerezhetnek a gyermek hétköznapi nehézségeiről, melyek elmélyíthetik az empátiát, közelebb hozhatják őket a betegség megértéséhez, és kompetenssé válhatnak azok osztálytermi kezelésében.

 

Kiknek ajánlott a képzés? A továbbképzés célcsoportja elsősorban az alsós és felsős pedagógusok, gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok, iskolapszichológusok, illetve minden gyermekeket foglalkoztató, gondozó szakember és érdeklődő szülő.

Helyszín: MRE Bethesda Gyermekkórház, 1146 Budapest, Bethesda utca 3.

A képzés ideje: 30 óra: 2018.11.09. péntek (08:00-16:00) és 2018.11.10. szombat (09:00-13:30), valamint 2018.11.16. péntek (08:00-16:00) és 2018.11.17. szombat (09:00-13:30)

Képzésért felelős szakemberek: Dr. Hirsch Anikó Gabriella gyermekpszichiáter szakorvos, osztályvezető főorvos és Dr. Kincses-Szabó Magdolna gyermekpszichiáter szakorvos jelölt

Részvételi díj: 49.900 Ft mely a tanfolyami segédanyagot is tartalmazza

A tanfolyamon való részvétel feltételei: előzetes regisztráció + a tanfolyami díj előzetes befizetése

Jelentkezés és további információ: arborfejlesztes@gmail.com, +36 30/676-3321

Jelentkezési határidő: 2018.10.28.

Akkreditáció: A képzés az Oktatási Minisztérium akkreditálta (nyilvántartási száma: 9-29/2018)

Akkreditált pontok száma: 30 pont